Italiaanse bruiloftssoep uit Hemelse soepen

Italiaanse bruiloftssoep uit Hemelse soepenIk kondigde eerder op mijn blog de komst al aan van het kookboek Hemelse soepen van Nicole Pisani en Kate Adams. Inmiddels is een exemplaar met meer dan honderd gezonde feel goed recepten op mijn deurmat gevallen. Ik ga de komende weken verschillende gerechten uit het boek maken zodat ik jullie straks uitgebreid kan vertellen over dit boek. Kun (of wil) je hier nou niet op wachten, dan kun je ook zelf aan de slag met het recept van Italiaanse bruiloftssoep. Ik mag het recept uit dit boek namelijk met je delen. Laat je weten hoe het smaakt?

 

 

 

Italiaanse bruiloftssoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
1⁄2 ui, fijngesnipperd
400 g kalkoen- of kippengehakt
40 g (panko) broodkruim
1 biologisch ei, losgeklopt
1 el versgeraspte Parmezaanse kaas
zeezoutvlokken en versgeraspte zwarte peper
2 el milde olijfolie

Voor de soep
800 ml kippenbouillon
40 g oreganoblad, plus extra om te garneren
1 kropje radicchio (roodlof), in reepjes
2 biologische eieren
versgeraspte Parmezaanse kaas, om te garneren

Bereidingswijze
Combineer alle ingrediënten voor de gehaktballetjes, behalve de olijfolie, in een grote mengkom en bestrooi met zout en peper.
Rol het mengsel tot kleine balletjes van ongeveer 2,5 cm doorsnee.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan, voeg de gehaktballetjes in delen toe en bak ze rondom bruin.
Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
Breng de kippenbouillon in een grote pan aan de kook.
Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze in 20 minuten gaar worden.
Doe het oreganoblad en de radicchio erbij.
Klop de eieren los in een kom.
Roer de soep met een vork in één richting tot een kolkend geheel en giet er, terwijl je roert, de losgeklopte eieren in een dun straaltje bij.
Blijf roeren tot er eilinten ontstaan.
Serveer meteen met extra oreganoblad en versgeraspte parmezaan.

Eet smakelijk!