Wortel pinda soep

Wortel pinda soepKan soep mislukken? Eigenlijk niet, maar toen ik onlangs wortel pinda soep ging maken leek het er toch even op dat het helemaal niets zou worden. Ik had op social media een recept van de Engelstalige blog Vegan Richa voorbij zien komen. Appeltje, eitje dacht ik, aangezien ik in het bezit ben van handige maatlepeltjes en -bekertjes waardoor ik cups niet om hoef te rekenen en niet na hoef te denken over wat een tsp of tbsp ook alweer is. En toch, ik was er denk ik niet helemaal met mijn hoofd bij, want het werd een dikke massa met veel te weinig vocht.

Kwam het omdat ik de hoeveelheden, ondanks de maatbekertjes die naast me stonden, op de gok deed of klopt het recept niet helemaal? Ik moet je het het antwoord vooralsnog schuldig blijven. Ik ben benieuwd wat jullie er van brouwen en of jullie mij kunnen vertellen of het aan mij ligt of aan het recept! Om het jullie wat makkelijker te maken heb ik wel alvast het recept vertaald.

Wortel pinda soep

Ingrediënten 
1 theelepel olie
75 gr rode of witte uit, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2,5 cm gember, in plakjes
75 gr wortels in stukjes
50 tot 75 gram pinda’s
75 gram tomaten, in stukjes
240 ml kokosmelk
120 ml water of groentebouillon
1/4 theelepel zout
1 theelepel hete saus
1 tot 2 theelepels ahornsiroop
2 theelepels sesamolie

Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan.
Voeg de uien, knoflook en gember toe.
Laat 5 minuten pruttelen.
Voeg de pinda’s toe en kook ze 2 minuten mee.
Voeg de wortels toe en kook deze een minuut.
Voeg de tomaten toe en kook deze 4 minuten.
Tot slot de kokosmelk, water, zout, hete saus, ahornsiroop en sesamolie, breng het aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
Pureer het geheel met de staafmixer en proef of de soep naar smaak is.

Succes! En laat me weten wat ik eerder fout heb gedaan!