Het weggooien van etenswaren probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Restjes gebruik ik daarom graag als basis voor soep. In dit geval had ik nog appels, gember en currypasta liggen. Deze combinatie gaat goed samen met winterwortel en kokosmelk. Let op! De soep kan door de peper en de currypasta pittig worden. Ben je hier niet zo’n liefhebber van, gebruik dan wat minder of voeg eventueel wat meer kokosmelk toe. Eet smakelijk!

Pittige wortelsoep met curry, gember en appel

Aantal personen: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 winterwortels
  • 4 uien
  • 1 gedroogde rode peper
  • 2 zoetzure appels
  • 3 à 4 centimeter gember
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel Indiase kruidenpasta mild curry
  • 100 ml kokosmelk
  • 25 gram roomboter
  • Garnering: koriander

Bereiding

Snij de rode ui in grove stukken. Snij de gedroogde rode peper in kleine stukjes. Snij de gember in stukjes. Verwarm de roomboter in de pan en voeg de rode ui, rode peper en gember toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen. Snij ondertussen de wortels in stukken en voeg toe. Roer het geheel goed door en voeg vervolgens de bouillon en currypasta toe. Snij de appels in stukken en voeg toe. Breng aan de kook en laat pruttelen op een laag vuur tot de wortelen zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Garneer met koriander.