Soep AlkmaarSoep kan en mag wat mij betreft altijd. Als lunch, tussendoortje, avondeten of late night snack. Kom maar door! Zomer, herfst, lente of winter? Maakt helemaal niet uit. Ik lepel het maar wat graag naar binnen. Niets lekkerder dan genieten van eigengemaakte soep! Is het toeval dat ik onlangs in Alkmaar met mijn rammelende maag Soepp binnenstapte? Of rook ik het van verre al dat hier overheerlijke soep verkrijgbaar was?

Biologische en eerlijke producten

Na een rondvaart door de Alkmaarse grachten was het de hoogste tijd om een hapje te eten. De grote terrassen lieten we links liggen en via de smalle straatjes in het oude gedeelte van de stad kwamen we uit in de Hekelstraat. Zoekende naar een plekje waar je lekker kunt eten en waar wat anders op de kaart staat dan een broodje gezond en een tosti. Vanuit mijn linkerooghoek zie ik ‘biologische soep’ op de etalageruit staan en voor ik het weet sta ik binnen bij Soepp. Met enige verbazing kijk ik om me heen. Ik ben terechtgekomen in een huiskamer uit de jaren 50/60. Overal vintage spullen, waar ik ook kijk! Voordat we gaan zitten lopen we eerst richting toonbank om op de krijtborden te kijken welke soepen er op het menu staan.

Succesvolle eerste maanden

Soepp is pas enkele maanden open en Annemijn, een van de twee eigenaren, vertelt ons dat er dagen zijn dat de mensen in de rij staan voor een kop soep om ter plekke op te eten of om mee te nemen. En niet alleen de soep valt in de smaak. Ook de inrichting is al verschillende keren gewijzigd omdat ook de vintage spullen gretig aftrek vinden. Alle producten bij Soepp zijn biologisch en duurzaam. Tijdens ons bezoek kunnen we kiezen uit bloemkoolsoep met curry en kokos, venkelsoep met appel en prei en zoete aardappel met gele wortel. Terwijl ik kies voor de bloemkoolsoep kiest mijn tafelgenoot voor de venkelsoep. De soep wordt in een klein pannetje met deksel geserveerd, samen met brood en kruidenboter.

Voelt als thuis

Met tegenzin lepelen we de laatste lepel soep uit het pannetje. Het eten van soep in een vintage interieur doet heel huiselijk aan en dit moment wil je eigenlijk zo lang mogelijk laten duren. Misschien is dat ook wel het geheim van het succes van Soepp. Lekker terug naar de basis en in een huiskamersetting genieten van een goed soepje. En als je niet zo’n soepliefhebber bent, dan kun je bij Soepp ook heel goed terecht voor een smoothie of voor een kop koffie met wat lekkers. Soepp, Hekelstraat 21, Alkmaar, www.soepp.nl