Pompoen is mijn favoriete groente. Bij voorkeur maak ik er soep van, maar door de risotto of in een ovenschotel kun je de pompoen ook heel goed verwerken. Oh en voor raw taarten zijn ze ook heel geschikt! Aan het einde van de zomer kan ik niet wachten tot ik weer naar de boer bij ons in de buurt kan gaan om daar pompoenen te halen. Natuurlijk zijn ze ook in de winkel of op de markt te koop, maar als het even kan ga ik op zaterdagmiddag op pad om vervolgens met mijn fietstassen vol pompoenen terug naar huis te keren.

 

Pompoensoep met prei en kerrie

Aantal personen: 4

  • Ingrediënten 
  • 800 gr pompoen
  • 1 prei
  • 1 el roomboter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 el droge witte wijn
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 el crème fraîche
  • bosje koriander
  • zout
  • vers gemalen peper

Bereiding

Schil de pompoen en snij deze in stukken. Snij de prei in dunne ringen. Verhit de roomboter in een pan en fruit de kerrie kort. Voeg de pompoen en prei toe en bak dit eventjes mee. Voeg de wijn en circa 3 dl water toe en laat dit ongeveer 15 minuten koken. Pureer de groenten met vocht tot een gladde puree. Voeg de bouillontabletten en 5 dl water toe en verwarm de soep zachtjes. Laat de bouillonblokjes al roerend oplossen. Roer de crème fraîche door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer de soep met de koriander. Eet smakelijk!