Maïs in de soep? Kan dat? Dat waren mijn eerste gedachten toen ik zocht naar een nieuw soort soep om te gaan maken. Even geen pompoen, tomaat of groentensoep, maar een keer geheel iets anders. Samen met zoete aardappel, peper en gerookte paprikapoeder bleek dit een heerlijke soep op te leveren. Tip! Bereid de soep een dag van tevoren, want hoe langer deze soep staat hoe lekkerder deze wordt. Bijna zonde om direct na bereiding op te eten!
Maïssoep met avocado
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 450 gram maïs
- 750 gram zoete aardappel
- 1 avocado
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 Spaanse peper
- Saffraan, paar draadjes
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 150 ml room
- Sap van ½ limoen
- 40 ml olijfolie
- Garnering: koriander
Bereiding Snij de ui, knoflook en Spaanse rode peper grof en fruit in de olijfolie. Voeg de grofgesneden zoete aardappel, saffraan, gerookte paprikapoeder en 1250 milliliter water toe zodra de ui zacht is. Laat zacht sudderen tot de aardappel zacht is. Voeg de room en 300 gram maïs toe en pureer de soep. Voeg daarna de resterende maïs en de in blokjes gesneden avocado toe. Breng op smaak met zout en de limoensap. Bestrooi de soep voor het serveren met gesneden koriander.